Salut,
Acum ne gasesti pe www.rca-ieftin.ro !
Iti multumim!

rca-ieftin.ro

Compara asigurari RCA

1
Completezi formularul
2
Alegi oferta care ti se potriveste
3
Lansezi comanda telefonic sau online

3 minute de rabdare pentru 1 an fara griji. Incepem?


RCA ieftin

Tip persoana:
De retinut!
  • Tarifele se calculeaza in timp real
  • Livrarile se fac de luni-vineri, intre orele 9-21
  • Livrarea este GRATUITA indiferent de valoarea RCADe ce sa iti faci o asigurare RCA?

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) se incheie pentru ca un tert prejudiciat sa beneficieze de despagubiri in momentul in care este implicat intr-un accident auto, care are loc din cauza soferului asigurat. Despagubirile acopera atat daunele materiale, cat si vatamarile corporale suferite.

Asigurarea RCA este obligatorie, spre deosebire de CASCO, o asigurare de tip facultativ, care asigura despagubiri pentru asigurat in momentul in care are parte de un accident, indiferent din vina cui. In cazul in care un sofer nu isi incheie polita RCA, legea 136/1995 prevede sanctionarea cu amenda, la care se adauga retinerea certificatului de inmatriculare al autovehiculului, care va fi inapoiat doar in momentul in care este prezentat documentul care atesta incheierea asigurarii.

O asigurare RCA se incheie pe perioada determinata: fie anual sau semestrial, pentru vehiculele care sunt inmatriculate sau inregistrate, dupa caz; pe o perioada limitata, pentru masinile care sunt inmatriculate sau inregistrate provizoriu (nu trebuie depasite 90 de zile); pe perioada inmatricularii sau a inregistrarii temporare (nu trebuie sa se depaseasca 12 luni).

Polita RCA este aleasa de cele mai multe ori in functie de pret, deoarece de asigurare va beneficia o alta persoana, cea care este prejudiciata de catre asigurat. Prima anuala difera in raport cu diversi factori: proprietarul, care poate fi persoana fizica sau juridica, pensionar sau persoana cu deficiente locomotorii, localitatea in care traieste soferul, varsta celui care conduce respectiva masina, precum si marca automobilului.

Vizitatorii acestei pagini au fost interesati si de: Asigurare de sanatate // Asigurare malpraxis