Salut,
Acum ne gasesti pe www.rca-ieftin.ro !
Iti multumim!

rca-ieftin.ro

Compara asigurari de locuinte.

1
Completezi formularul
2
Alegi oferta care ti se potriveste
3
Lansezi comanda telefonic sau online

3 minute de rabdare pentru 1 an fara griji. Incepem?


Tip locuinta: Structura:
An constructie: Suprafata: mp2
Judet: Localitate:
Suma asigurata: (maxim 200.000€)
Reduceri:
Riscuri:
» selecteaza tot
Valoare asigurare bunuri:
EUR   
Conform legislatiei, in cazul in care vreti sa va asigurati locuinta printr-o asigurare facultativa este necesar sa aveti incheiata si o asigurare obligatorie PAD.De ce sa iti faci o asigurare facultativa de locuinta?

pret asigurare locuintaAsigurarea de locuinta poate fi de doua tipuri: asigurarea obligatorie si asigurarea facultativa. Orice proprietar al unei case sau al unui apartament are posibilitatea de a alege ce tip de polita vrea sa incheie. In ciuda numelui pe care il poarta, asigurarea obligatorie poate fi inlocuita fara probleme si cu o asigurare facultativa. Important este ca locuinta sa fie asigurata, astfel incat proprietarul sa beneficieze de despagubiri in momentul in care apar anumite avarii sau chiar dauna totala.

Care este diferenta dintre cele doua tipuri de asigurari de locuinta?

Asigurarea obligatorie a locuintei

Acest tip de asigurare a fost introdus avand in vedere pierderile mari suferite de catre populatia tarii, in special in mediul rural, in urma inundatiilor puternice care s-au repetat de-a lungul mai multor ani. Legea prevedea ca orice proprietar sa isi asigure locuinta printr-o asigurare obligatorie, in caz contrar fiind prevazute amenzi care urmau sa fie aplicate de catre fiecare primarie din fiecare localitate.

De unde pot achizitiona o asigurare obligatorie pentru locuinta?

Pentru mai multa lejeritate in ceea ce priveste procesul de achizitie al politei si timpul necesar pentru acest lucru, poti comanda online asigurarea obligatorie pentru locuinta, pe care o vei primi ulterior la tine acasa, fara sa fie nevoie sa te deplasezi personal la sediul unei companii.

Ce riscuri acopera asigurarea obligatorie?

Riscurile acoperite de o asigurare obligatorie a locuintei sunt urmatoarele: cutremure, inundatii (din cauze naturale) si alunecari de teren.

Cat costa o asigurare obligatorie?

Pretul acestui tip de asigurari este unul standard, indiferent de compania cu care se incheie contractul. Astfel, in cazul locuintelor de tip A (realizate din materiale conventionale – caramida, metal – materiale tratate termic), pretul este de 20 de euro, iar in cazul locuintelor de tip B (realizate din materiale neconventionale – chirpici, lemn – materiale neprelucrate termic), pretul este de 10 euro.

Care este suma maxima asigurata?

Suma maxima care se ofera drept despagubire, doar in caz de dauna totala, este raportata la prima de asigurare care este platita de catre asigurat. Astfel, in cazul locuintelor de tip A, suma maxima este de 20.000 de euro, iar in cazul locuintelor de tip B, valoarea acestei sume ajunge la 10.000 de euro.

De ce este bine sa inchei o asigurare obligatorie pentru casa?

Locuinta fiecaruia dintre noi are nevoie de protectie. De aceea, este important ca aceasta sa fie asigurata printr-o polita obligatorie. De asemenea, exista si riscul de amenda din partea primariilor in momentul in care locuinta nu este deloc asigurata. Dupa cum spuneam, proprietarul are posibilitatea de a alege daca sa incheie o asigurare obligatorie sau una facultativa, ambele sunt valabile si vin cu numeroase avantaje. Insa in momentul in care proprietarul vrea sa isi protejeze casa de mai multi factori de risc, atunci poate incheia o asigurare facultativa.

Asigurarea facultativa a locuintei

O astfel de asigurare a venit ca o completare la asigurarile obligatorii, avand in vedere faptul ca acestea din urma acopera o gama restransa de riscuri.

De unde pot cumpara o asigurare facultativa a locuintei?

Cu siguranta timpul tau este pretios, de aceea exista posibilitatea de a achizitiona online asigurarea facultativa a locuintei. Clientul trebuie sa utilizeze un calculator pentru asigurare de locuinta, sa completeze formularul disponibil pe site, dupa care primeste o lista de oferte si preturi. Dintre acestea va alege polita dorita pe care o poate comanda pe site. Ulterior, confirma telefonic comanda, iar polita ii va fi livrata acasa.

Ce riscuri acopera asigurarea facultativa a locuintei?

Dincolo de cele 3 riscuri care sunt acoperite si de catre asigurarea obligatorie, fiind astfel implicite, o polita facultativa pentru casa va oferi despagubiri si pentru urmatoarele riscuri: incendiu, asigurarea bunurilor din interior, raspunderea civila pentru terti, avarii accidentale la centralele termice, trasnet, explozie, furt, caderi de corpuri aeriene, caderi accidentale de corpuri, lovirea locuintei de catre vehicule, fenomene atmosferice, avalansa, greutatea stratului de zapada / gheata, avarii accidentale cauzate de apa din conducta, vandalism, evenimente socio-politice, boom sonic, distrugeri provocate de animale, fenomene electrice si asistenta in caz de dauna. In functie de cerintele clientului, mai pot fi asigurate si alte tipuri de riscuri, care sunt adaugate ca si clauze suplimentare si pentru care se plateste de cele mai multe ori o suma suplimentara de bani.

Cat costa o asigurare facultativa de locuinta?

Pretul unei asigurari de acest tip difera de la o companie de asigurari la alta. De cele mai multe ori, pretul este peste cel al unei asigurari obligatorii. Mult timp, asiguratorii ofereau polite facultative la acelasi pret ca si cel perceput pentru politele obligatorii, insa ulterior acestia au fost obligati prin lege sa ridice pretul, astfel incat sa existe o diferenta intre asigurarile obligatorii si cele facultative. Masura a fost luata in urma confuziei create in randul consumatorilor, si din cauza faptului ca unele companii foloseau termenul de “obligatoriu” sau “polita PAD”, desi era vorba de asigurari facultative.

Vizitatorii acestei pagini au fost interesati si de: Asigurare de sanatate // Asigurare malpraxis