Salut,
Acum ne gasesti pe www.rca-ieftin.ro !
Iti multumim!

rca-ieftin.ro

Compara asigurari medicale de calatorie

1
Completezi formularul
2
Alegi oferta care ti se potriveste
3
Lansezi comanda telefonic sau online

1 minut de rabdare pentru o vacanta fara griji. Incepem?


Tara destinatie:
Perioada: -
Scop calatorie:
Suma asigurata: 50.000 €
CNP asigurat:
Riscuri incluse in asigurarea medicala de calatorie la majoritatea asiguratorilor!
 • cheltuieli medicale de urgenta cauzate de accident sau boala
  • examinare
  • tratament
  • transport la cel mai apropiat spital
  • medicamente
  • tratament dentar de maxima urgenta
 • repatriereDe ce sa iti faci o asigurare medicala de calatorie?

asigurare calatorie pretAsigurarea medicala de calatorie se adreseaza tuturor persoanelor care calatoresc in strainatate, fie ca este vorba de calatorii de afaceri, de o vacanta sau de vizitarea unor rude/prieteni care locuiesc undeva in afara tarii. Aceasta asigurare, cunoscuta si sub denumirea de asigurare de calatorie, ofera celui care o incheie siguranta financiara pe perioada in care se afla pe teritoriu strain. Practic, polita acopera o serie de riscuri care pot aparea pe timpul calatoriei, si anume riscuri de natura medicala.

Ce riscuri acopera aceste asigurari de calatorie?

Riscurile care sunt acoperite de o asigurare de calatorie pot sa difere de la o companie de asigurari la alta, dar cele mai intalnite sunt urmatoarele: servicii de diagnosticare medicala (raportate la medicina conventionala si nu la cea homeopata sau cea alternativa), plata analizelor de sange, tratament medicamentos ambulatoriu, transportul de urgenta cu ambulanta la spital, cheltuielile cu medicamentele necesare pentru tratament sau diverse materiale medicale prescrise de medic. De asemenea, o asigurare de calatorie va despagubi cheltuielile care apar in urma necesitatii intreruperii calatoriei din cauze medicale sau a repatrierii cauzate de decesul persoanei asigurate. O asigurare de acest tip va mai acoperi si nasterea prematura, dar si eventualele urgente stomatologice. Unele companii ofera si posibilitatea de transport cu avionul a unei rude pentru a vizita asiguratul in locul in care este spitalizat in strainatate. Practic, toate aceste riscuri sunt acoperite atunci cand au caracter de probabilitate, fara sa fie sigure sau preconizate. De asemenea, este important ca asiguratul sa fie sanatos atunci cand incheie polita de calatorie. Daca acesta sufera deja de anumite boli sau afectiuni, compania ar putea refuza incheierea asigurarii (deoarece pot aparea probleme de sanatate si complicatii pe perioada calatoriei) sau vor incheia polita, dar pretul va fi unul mai ridicat decat atunci cand clientul nu ar fi suferit de nici un fel de boala.

Ce riscuri nu acopera o asigurare medicala de calatorie?

O asigurare de acest tip nu va acoperi acele riscuri care sunt asteptate sa apara. De exemplu, o femeie insarcinata, care pleaca in strainatate si naste la termen, nu va primi despagubiri pentru cheltuielile legate de nastere si de perioada de lauzie. Asiguratorul va plati doar in momentul in care apare o nastere prematura. De asemenea, nu sunt oferite despagubiri pentru lucrarile stomatologice si tratamentele dentare de reparatie sau imbunatatire. Vor fi platite de catre asigurator doar interventiile stomatologice de urgenta (atunci cand apar dureri dentare sau necesitatea unei extractii), fiind oferit doar un tratament de baza, pentru ameliorare si vindecare intr-o prima faza.

Ce se intampla daca nu am incheiat o asigurare de calatorie?

In momentul in care o persoana pleaca in strainatate fara sa incheie o asigurare de calatorie, iar respectiva persoana incepe sa aiba probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave, aceasta va fi nevoita sa plateasca din buzunar suma de bani intreaga necesara pentru: servicii de diagnosticare, tratamente, medicamente, aparatura medicala auxiliara, transportul de urgenta la spital cu ambulanta sau necesitatea unei interventii chirurgicale de urgenta. In momentul in care o persoana nu este asigurata si apare necesitatea unei internari sau a unui tratament, sunt implicate cheltuieli mari, deoarece nu exista o a treia entitate care sa ofere decontarea unei anumite parti din suma. De aceea, pentru a nu fi nevoiti sa plateasca suma intreaga de bani necesara pentru interventiile medicale, se recomanda ca orice persoana care calatoreste in strainatate sa incheie o astfel de asigurare de calatorie.

Cat ma costa o asigurare medicala de acest tip?

Pretul pentru o asigurare medicala de calatorie difera de la o companie de asigurari la alta. Prima de asigurare se stabileste in functie de perioada de timp acoperita (cat dureaza calatoria), de varsta clientului, dar si de tara in care se calatoreste. In functie de locul in care se pleaca, polita este incadrata intr-o anumita zona de risc. Tariful pe care un client trebuie sa il plateasca pentru o astfel de asigurare poate sa varieze intre 20 de lei si 50 de lei, iar sumele asigurate sunt raportate ulterior la pretul stabilit ca prima de asigurare.

Unde pot incheia o astfel de polita?

Potentialul client are posibilitatea de a incheia polita fie direct la asigurator, fie prin intermediul unui broker in asigurari. Daca alege cea de-a doua varianta, are posibilitatea de a primi consultanta in ceea ce priveste alegerea asiguratorului si asistenta ulterior, in momentul in care trebuie primite despagubiri in urma aparitiei unui risc asigurat prin contract. De asemenea, cea mai buna varianta de care poate profita un client este reprezentata de faptul ca poate incheia polita de calatorie online. Astfel, el nu va mai trebui sa se deplaseze personal la o anumita agentie sau sediu al unei companii de asigurari. Trebuie doar sa completeze un formular cu datele necesare, sa comande polita online, dupa care sa confirme comanda telefonic. Ulterior, polita va ajunge acasa la client.

Vizitatorii acestei pagini au fost interesati si de: Asigurare de sanatate // Asigurare malpraxis