Salut,
Acum ne gasesti pe www.rca-ieftin.ro !
Iti multumim!

rca-ieftin.ro

Compara asigurari CMR

1
Completezi formularul
2
Alegi oferta care ti se potriveste
3
Lansezi comanda telefonic sau online

30 sec. de rabdare pentru un transport fara griji. Incepem?


Transport:
Tip asigurare:
Suma asigurata:
Asigurare furt:
Riscuri incluse in asigurarea CMR la majoritatea asiguratorilor!
  • avarierea marfii
  • pierderea totala sau partiala a marfii transportateDe ce sa iti faci o asigurare CMR?

CMR reprezinta asigurarea de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus. Acest tip de asigurare se adreseaza companiilor care realizeaza transporturi in tara sau in strainatate cu vehicule din proprietatea personala, inchiriate sau in gestiune, in caz de distrugere a marfurilor din dotare. Practic este asigurata marfa, fara nici o legatura cu asigurarea care se face masinii.

Acest tip de asigurare se incheie pe un anumit transport, pe o calatorie sau pentru o anumita perioada de timp. Dincolo de acest aspect, polita CMR acopera riscurile din momentul primirii marfii pana la predarea acesteia, fiind asigurate pierderea totala, partiala sau deteriorarea produselor care sunt transportate. Mai este inclusa si depasirea termenului de livrare.

In ceea ce priveste furtul, exista mai multe situatii: unele companii asigura doar furtul prin efractie, altele acopera furtul integral sau partial, fiind specificat de cele mai multe ori ca si clauza suplimentara.

Polita CMR nu va acoperi pagubele indirecte, precum scaderea preturilor marfurilor, pagubele produse pe perioada razboiului sau diverse actiuni cum ar fi tulburari civile, cheltuieli care sunt destinate imbunatatirii sau transformarii bunurilor sau orice tip de avarie care nu este prevazuta in polita de asigurare.

Suma despagubita printr-o astfel de asigurare nu este fixa, ci se calculeaza plecand de la costul marfii in momentul in care este primita pentru transport. Valoarea ei este stabilita in functie de cotatiile de la bursa sau plecand de la preturile existente pe piata in acel moment.

Vizitatorii acestei pagini au fost interesati si de: Asigurare de sanatate // Asigurare malpraxis